CRG Kortrijk / Brugge


CRG Fertiliteitskliniek - Brugge & Kortrijk CRG Fertiliteitskliniek - Brugge & Kortrijk CRG Fertiliteitskliniek - Brugge & Kortrijk

Wie komt in aanmerking voor behandeling?


Wettelijke regeling

Eicellen mogen worden weggenomen bij meerderjarige vrouwen tot aan de max. leeftijd van 46 jaar (dwz punctie ten laatste de dag voor de 46e verjaardag). Onder bepaalde voorwaarden wordt de MBV behandeling terugbetaald voor Belgische patiënten (zie ’Wat kost het mij’). Enkel in geval van medische redenen kan afname met oog op bewaring gebeuren bij minderjarigen.

De inseminatie met gameten (partnersperma of donorsperma) of de implantatie van gedooide embryo’s kan worden uitgevoerd tot aan de max. leeftijd van 48 jaar (dwz ten laatste de dag voor de 48e verjaardag) mits hiervoor een verzoek werd ingediend vóór de 46e verjaardag.

In België is er geen behandeling meer mogelijk vanaf de 48e verjaardag.

In het kader van de in-vitrofertilisatie behandeling is het aantal embryo’s dat mag teruggeplaatst worden wettelijk bepaald, dit naargelang de leeftijd van de vrouw en de rangorde van de cyclus. Deze regeling geldt voor alle vrouwen die in België een behandeling (zowel terugbetaald als niet terugbetaald) ondergaan:


Leeftijd vrouw

≤35

>35≤39

>39≤42

jaar

1e cyclus

max. 1

max. 2

geen max

embryo

2e cyclus

max. 1 (°)

max. 2

geen max

embryo

3e – 6e cyclus

max.2

max. 3

geen max

embryo

(°) uitzonderlijk 2 embryo’s afhankelijk van de kwaliteit